Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn valborgsnatt

/

Det blev ett relativt lugnt Valborgsfirande. I Gävle och Sandviken omhändertogs totalt 18 berusade personer under kvällen och natten och polisen stoppade flera langningar av sprit till ungdomar.

Annons

Polisen, socialförvaltningen och frivilliga hade mobiliserat extra resurser, och de som rörde sig ute på stan kunde konstatera att firandet gick ganska lugnt till.
– Det var en bra kväll. Det var många ungdomar ute, och de skötte sig bra, säger Cecilia Nygren, fältassistent på Gävle kommun.
Polisen omhändertog 16 personer i Gävle och 2 i Sandviken, totalt 26 i hela länet. De var så pass berusade att de kunde vara en fara antingen för sig själva eller för andra, men siffran är inte högre än vad den kan vara en vanlig helg, enligt polisen.
– Polisen skötte sig också bra och hällde ut sprit för en del ungdomar. Det bidrar också, säger Cecilia Nygren.
Redan under dagen på Valborgsmässoafton slog polisen till mot misstänkta langare. Civilklädda poliser upptäckte två fall där sprit lämnades över. Polisen beslagtog spriten och två personer misstänks för brott.
Senare på kvällen fick polisen också uppgifter om misstänkt langning från en lägenhet på Öster. Mannen som påträffades i lägenheten greps, misstänkt för brott mot alkohollagen, men släpptes senare.
Vid niotiden på kvällen greps en man i en bostad vid Södertull. Mannen är misstänkt för misshandel, alternativt grov fridskränkning.

Mer läsning

Annons