Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Lycka till i allsvenskan”

/
  • Linus Kling, Sharif Abdi, Ali Jabbar, Ahmed Fdow och Amar Jabbar vann flaggtävlingen.

Fem grabbar från Nordost är stolta vinnare av Gefle IF:s flaggtävling. I morgon ska de stå och vifta med flaggan i klacken – och få träffa sina idoler i laget.

Annons

Tävlingen gick ut på att skapa en flagga för Strömvallen, med anknytning till fotboll. Skolklasser och fritidsgårdar från hela Gävle bjöds in att delta. Av 100 tävlande var det fem killar från Projekt Nordost som tog hem segern.

– Det känns bra och roligt, säger Ahmed Fidow.

Det är han som tillsammans med sina kompisar Sharif Abdi och Amar Jabbar har gjort flaggan. Deras kompis Linus Kling och Amars bror Ali Jabbar ska få följa med på GIF-matchen i morgon och hålla i den.

Då är det dessutom Linus Klings födelsedag.

– Inget dåligt sätt att fira sin tioårsdag på, tycker han.

Alla fem bor på Nordost, och alla spelar fotboll. De är mellan 10 och 14 år gamla och umgås ofta på den nya fotbollsplanen som Nordost fick 2009. Deras favoriter i GIF är Yussif Chibsah, Jonathan Hellström och James Frempong.

Den vinnande flaggan består av ett rött hjärta på en bakgrund som utgörs av svenska flaggan. I hjärtat har alla GIF-spelare skrivit sina autografer. Texten lyder ”Lycka till i allsvenskan, GIF”. Hjärtat symboliserar killarnas kärlek för laget.

– Det tog två-tre dagar att göra den. Svårast var att göra skuggan kring hjärtat, att få det lite 3D liksom. Och det var Amar som kom på idén att låta alla spelarna signera, säger Ahmed Fidow.

I morgon ska de stå och vifta med flaggan i klacken på det stora fotbollskalaset när GIF möter AIK. Efteråt ska de äta med laget.

– Vi är bäst, snyggast och säkrast. Därför vann vi, säger hela gänget.

Mer läsning

Annons