Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man begravs som okänd?

/

Drygt två års polisarbete har inte rett ut frågetecknen kring mannens död. Fortfarande är hans identitet okänd. Nu kan han begravas ändå.

Annons

– Det är väldigt sällsynt att man begravs som okänd i Sverige. I Gävle är detta det första i modern tid, säger polisens utredare Kalju Poltrago.
I ett pressmeddelande meddelade Gävleborgspolisen i går kväll att den man som i slutet av november 2006 hittades död i Gavleån fortfarande inte kunnat identifieras. Det var en paddlare som upptäckte kroppen i vattnet mellan T-udden och Briggen Gerda. Mannen hade inga identitetshandlingar på sig, och han matchade inte beskrivningen på någon försvunnen person.

Det finns inga brottsmisstankar i samband med mannens död. Obduktionen visade att han dog genom drunkning. En titanplatta inopererad i sidan av mannens pannben vittnar om att han kan ha varit i slagsmål. Han hade alkohol i blodet när han hittades.
Mannen var 172 centimeter lång, vägde 89 kilo, och var enligt polisens uppskattning mellan 20 och 40 år när han avled. Han antas ha legat i vattnet i högst två år.
Utredningsarbetet har enligt polisen varit omfattande. Många tips har följts upp och sökanden har även gjorts utanför Sveriges gränser. Redan i december 2006 gick polisen ut i TV-programmet Efterlyst för att få tips om mannen.

En eventuell gravsättning kommer att ske på en kyrkogård i Gävle. Polisen vädjar nu till allmänheten en sista gång för att få veta vem mannen är. Under veckan kommer polisens tipstelefon vara aktiverad: 026-65 52 00.

Mer läsning

Annons