Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man gripen efter guldrån

/
  • Kriminaltekniker är på plats och fotar den sönderslagna montern inne i affären där rånaren ska ha snott åt sig smycken.
  • Mitt framför stationshuset ligget Hildebrands guld. Det var den butiken som rånaren tog sig in i.

En man rånade Hildebrands guld på Drottninggatan på tisdagseftermiddagen. Han fick med sig smycken till ett okänt värde. En man i tjugoårsåldern greps efter rånet.

Annons

Vid 17.30-tiden kom mannen in i butiken i luvtröja och rånarluva och krävde pengar. När personalen inte genast gav honom det tog han fram en glaskrosshammare, slog sönder en monter och tog ringar och armband som låg i den.

-Sedan sprang han från platsen och in i tunneln under järnvägen i riktning mot Öster, säger Tomas Sandin, vakthavande polisbefäl.

Några timmar senare hämtade polisen en man född i mitten på 1990-talet till förhör. En husrannsakan gjordes under kvällen i hans hem.

En hundpatrull sökte under kvällen efter rånarluvan och hammaren, eftersom det fanns uppgifter om att mannen kan ha kastat dem ifrån sig. Ett vittne såg honom dra av sig rånarluvan.

Butikspersonalen chockades, men ingen skadades fysiskt vid rånet. Polisens tekniker gick igenom butiken under tisdagskvällen. 

Under onsdagen kommer polisen att gå vidare med utretningen. Man ska prata med vittnen och personal i butiken igen och om det finns någon övervakningskamera i butiken ska man titta igenom materialet från den.

Mannen som greps efter rånet var på onsdagsmorgonen fortfarande misstänkt för brottet. 

I länkrutan här intill hittar ni artiklar om fler guldrån i Gästrikland.

Mer läsning

Annons