Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man tog porrbilder på styvdotter

GÄVLEEn 41-årig man från Gävle har erkänt att han tagit porrbilder på sin egen styvdotter och även utnyttjat henne sexuellt.

Annons
Inledningsvis misstänktes han för att ha sexutnyttjat styvdottern grovt från det hon var sex år.

Nya misstankar
När han omhäktades i går lade åklagaren fram nya misstankar mot mannen, som varit häktad sedan den 6 oktober.
Enligt åklagaren har han misshandlat sin minderåriga styvdotter under flera år från det hon var sex år. 41-åringen misstänks även för att ha misshandlat sin minderårige son under samma period. 41-åringen nekar till misshandelsanklagelserna.

Övergrepp
Däremot erkänner han grovt sexuellt utnyttjande av styvdottern under de två senaste åren. Men enligt åklagaren ska övergreppen ses som våldtäkter - som dessutom skett under en betydligt längre period än vad mannen har erkänt.
Att åklagare Ann-Marie Sjöberg har valt att skärpa brottsrubriceringen till grov våldtäkt motiverar hon med att ett samlag med en sexåring är våldtäkt.
Senast tingsrätten dömde en pedofil för grov våldtäkt var i förrgår. Tingsrätten bedömde att den 36-årige mannens samlag med sin tioåriga styvdotter skulle ses som våldtäkt med motiveringen: "För ett barn i den åldern kan det vara svårt att stå emot den naturliga auktoriteten hos en vuxen person. (...) Situation var sådan att det måste ha framstått som uppenbart för XX att hon inte frivilligt skulle inlåta sig på ett sexuellt umgänge med honom."
Efter att 41-åringen från Gävle häktades i början på oktober har polisen hittat misstänkta barnporrbilder bland annat i hans dator. Bilderna har skickats till Rikskriminalens IT-enhet i Stockholm för analys. Under gårdagens häktningsförhandling erkände 41-åringen att han tagit sju eller åtta porrbilder av sin styvdotter med en digitalkamera.
MARIAM NARAGHI
026-15 96 33
mariam.naraghi@gd.se

Mer läsning

Annons