Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville fynda skidutrustning

/
  • Robert Olsson och Maria Larsson hittade bland annat snowboardskor till barnen.
  • Sätrabon Markus Berglund köpte slalomutrustning till sonen Jakob, åtta år, som väntade hemma.– Vi får se om han gillar det. Han har inte åkt slalom tidigare.
  • – Vi vill bidra till friluftsliv för alla, året runt, sa arrangören Tobias Rosén på Friluftsfrämjandet.

Skidor, pjäxor, raggsockor... det mesta som hör skidsäsongen till fanns att fynda på Friluftsfrämjandets bytesmarknad i Gävle i går.

– Nu väntar vi bara på snön, sa besökaren Maria Larsson.

Annons

Trots den uteblivna snön var det många som hade hittat till bytesmarknaden på Polhemsskolan.

Maria Larsson var där med hela familjen från Hille – sambon Robert Olsson och barnen Emma Larsson, tio, Fabian Hansson, nio, och Rasmus Larsson, åtta.

– Vi har köpt snowboardskor, längdskidor och pjäxor till barnen. Riktiga fynd! Dessutom har vi sålt en massa slalompjäxor och andra saker som barnen har växt ur. Vi har nog tjänat många hundralappar i dag, konstaterade Maria Larsson nöjt.

Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Gävle har arrangerat bytesmarknaden i över 20 års tid. Men inför årets upplaga var arrangören Tobias Rosén något orolig.

– Förra året hade vi betydligt färre besökare än vanligt. Framför-allt var det färre som sålde. Vi vet inte om orsaken var konkurrens från Blocket eller att vi har haft mindre resurser till marknadsföring, sa han.

För att vara på den säkra sidan hade Friluftsfrämjandet i år köpt in över 150 par begagnade skidor på egen hand. En del av dem såldes på bytesmarknaden och en del ska användas till uthyrning i slalombackarna i Hemlingby och Bomhus. Skiduthyrningen kommer att ske i samarbete med kommunens kultur- och fritidsförvaltning. Sedan tidigare hyr kommunen ut längdskidor i Hemlingbystugan.

– Vi ser ett stort behov av skiduthyrning, framförallt när det gäller skidskolan. Det är inte alla föräldrar som har råd att köpa dyra slalomutrustningar till sina barn, sa Tobias Rosén.

På bytesmarknaden fick den som ville köpa en plats vid ett bord och sälja sin egen skidutrustning. Tobias Rosén konstaterade att uppslutningen var mycket bättre i år än förra året.

– Det känns som att det blev riktigt lyckat, sa han.

Mer läsning

Annons