Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcelind får stöd

/

GÄVLE-Vi tycker inte att hon har gått för långt.Kristdemokraternas gruppledare Stefan Attefall stödjer Ragnwi Marcelind som har lämnat in motioner till stöd för en bransch hon själv tillhör.

Annons
Att Ragnwi Marcelind brutit mot lagen om registrering av riksdagsledamöters åtaganden och ekonomiska intressen tycker han är hennes ensak.
-Jag vet själv att det kan vara svårt att komma ihåg alla uppdrag. Det kan nog vara många som glömmer det där, säger han.
Att det innebär ett lagbrott att glömma tycker han inte är så allvarligt.
- Det där får du fråga henne om, säger han.

Håller föredrag

I går berättade Gefle Dagblad att Ragnwi Marcelind vid fyra tillfällen lämnat in motioner till stöd för nätverksmarknadsföring.
Själv sitter hon i styrelsen för sin mans företag som arbetar inom branschen. Ragnwi Marcelind hjälper bland annat till med att hålla föredrag i ämnet tillsammans med sin man.
Men det påverkar inte Stefan Attehalls förtroende för henne som politiker.
-Halva riksdagen är ju insyltad i näringslivet. Det här är inte konstigare än att s-män är duktiga på att gynna fackföreningsrörelsen, säger han.

"Tydliga spelregler"
Han har själv läst Marcelinds senaste motion. Hon kontaktade honom förra veckan när frilansjournalisten Davrell Roberts Tien ställt "jobbiga frågor" om den.
-Motionen handlar ju om tydliga spelregler för en bransch. Det hade varit en annan sak om den berörde just det aktuella företaget. Dessutom är hon inte insyltad i det utskott, lagutskottet om jag minns rätt, som ska behandla ärendet, säger Stefan Attefall.
Ragnwi Marcelind befinner sig fortfarande utomlands, men har i ett mail bett att få kommentera artiklarna skriftligen. Hennes synpunkter kommer troligen att publiceras i torsdagens tidning.

MAGNUS LUNDQVIST

Mer läsning

Annons