Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsmatch för polisen

17 poliser mot 130 aggressiva, berusade Djurgårdsupportrar – nu har en supporterpolis fått nog.

”Undertecknad har under alla år som polis ej upplevt en sämre arbetsmiljö”, skriver polisen i sin anmälan.

Annons

Det var den 3 november som Brynäs tog emot Djurgården på Läkerol Arena. Cirka 130 Djurgårdssupportrar var på plats.
Brynäs vann med 3-2 efter straffar – men nu visar det sig att matchen var en mardröm för de 17 supporterpoliser som var på plats i arenan.
Åtminstone enligt den tillbudsrapport som en av poliserna har lämnat in om matchen.
Efter att en blinkbengal tändes på bortaläktaren beordrade arenabefälet att den skulle tömmas och Djurgårdssupportrarna visiteras. När de kom ner under läktaren var de aggressiva, och deras berusning var hög, enligt polisen.
”En kedja med polispersonal blev stående framför 130 ca supportrar och stämningen eskalerade snabbt och det var mycket spänt”, står det i anmälan.
Supportrarna började trycka på samtidigt som de skrek okvädingsord, enligt polisen.
Supportrarna visiterades så snabbt det gick men efter ett tag började de som släppts upp på läktaren igen att trycka på neråt. Poliserna fann sig trängda från båda håll. Det fanns inga reträttvägar.
Flera supportrar som egentligen borde ha omhändertagits på grund av fylla och aggressivitet fick löpa på grund av underbemanningen, enligt polisen.
”Undertecknad har under alla år som polis ej upplevt en sämre arbetsmiljö under ett idrottsevenemang och med ett sådant överhängande hot om en våldsam konfrontation” skriver polisen.
Att ingen skadades under insatsen menar polisen beror på ren tur och att de ansvariga poliserna hittade en ”diplomatisk” nivå vid genomförandet av visitationen.
Enligt polisen som skrivit anmälan hade bemanningen minst behövts dubblas för att insatsen skulle ha kunnat genomföras på ett säkert sätt.

Mer läsning

Annons