Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markoolio på Furuvik

/
  • ”Man blir glad av att höra Markoolio, det ger lite sommarkänsla och man blir på glatt humör trots vädret” säger Anna Rosén som besökte Furuvik tillsammans med Olle Rosén, 4 år, och Kerstin Rosén, 5 år.
  • Det var fullt ös i Furuvik igår när Markoolio uppträdde. Glada besökare trotsade regnet och sjöng studsade med i låtarna.

Serpentiner, limousiner och fullt ös när Markoolio besökte Furivik.

Annons

För tio år sedan slog Markoolio igenom stort. Hela Sverige dansade ihärdigt till ”Vi drar till fjällen” och ”Åka pendeltåg”. Marko Kristian Lehtosalo kom då åkande till Furuviksparken i limousine och turnén gick över hela landet.

I går kom han gående där på promenadgången som vilken annan besökare som helst. Regnet hade just börjat droppa ned från skyn och jackkragen var uppdragen. Tio minuter före sitt uppträdande lunkade han fram i skönt tempo, som en riktig veteran.

– Det känns ju nästan som om att jag ska kolla på Markoolio nu, säger han och skrattar.

För andra året i rad uppträder Markoolio i Furuviksparken. Just nu är han egentligen mitt inne i en stor turné med Digiloo, men igår valde han ändå att ta en sväng till Furuvik.

– Sist var det ju värsta draget här, nu är det regn och då får man skrika och peppa publiken lite extra. Jag kommer stanna kvar här i natt och köra en sväng runt om i parken i morgon, säger han innan han hastar iväg genom publikhavet.

Tio minuter senare skjuts serpentiner ut från scenen och konserten är i full gång. Besökarna trotsade regnet och sjöng med i låtarna som inte alltid har så barnvänliga texter.

På en parkbänk sitter familjen Rosén och äter middag.

– Jag har faktiskt tänkt på det där med att texterna inte är så barnvänliga, det är mycket naket och alkohol. Hemma får man lösa det genom att tralla eller mumla lite i låtarna. Men barnen gillar det här ändå, det är sommarkänsla, säger Anna Rosén från Älvkarleby.

Mer läsning

Annons