Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin tar över orkestern

/
  • Jaime Martin efterträder Robin Ticciati, som slutade 2007. Sedan dess har symfoniorkestern haft gästdirigenter och Beryl Lunder har varit konstnärlig ledare.
  • Symfoniorkesterns chef Beryl Lunder med Jaime Martin som blir ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för symfoniorkestern.

Jaime Martin blir ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för symfoniorkestern. Första framträdandet på nya jobbet blir i september.

Annons

Den 46-årige Jaime Martin är flöjtist i botten, både orkestermusiker och solist, och började dirigera för fem år sedan.

Han har arbetat med symfoniorkestern i mars 2011 och 2012 och blir från första juli orkesterns konstnärlige ledare.

Ett år senare tillträder han som chefsdirigent.

Det uppdraget har han i dag för orkestern i Cadaques, norr om Barcelona.

– Vi har hittat rätt person, säger Beryl Lunder, chef för symfoniorkestern. Att Jaime Martin är musiker i botten gör tillsammans med hans dirigentvana att de får ytterligare en dimension i samarbetet med honom säger hon.

Jaime Martin har haft uppdrag för en rad olika orkestrar runt om i framförallt Europa och symfoniorkestern planerar internationella gästspel och turnéer tillsammans med honom.

Han säger i ett pressmeddelande att han ser fram emot att utveckla ”artists in resicdence”, internationella samarbeten, inspelningar och turnéer.

Han kommer att fortsätta att ha London, där han har sin familj, som bas.

Den 20 september dirigerar han symfoniorkestern för första gången som konstnärlig ledare, men det blir först säsongen 2013-14 som han hinner vara med och utforma.

Jaime Martin efterträder Robin Ticciati, som slutade 2007. Sedan dess har symfoniorkestern haft gästdirigenter och Beryl Lunder har varit konstnärlig ledare.

Mer läsning

Annons