Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa med en massa idéer

/
  • Madelene Wadelius från WSI Webanalys och Sylvia Vilhelmsdotter från Easy Care är båda med i Alderholmens Företagarförening. ”Det viktigaste är att vi får visa upp oss”, tycker båda.
  • Pontus Holdo Abrahamsson driver UF-företaget Vilda Drycker tillsammans med Dan Vikström. ”Vi tänker utmana de stora läsktillverkarna med nya smaker,” förklarar Pontus och erbjuder en somrig smak av citron och melon.
  • Alexander Björkbacka är skolinformatör och säljare på Thoren Business School. Men även företagare, hans märke Krossover har blivit ett populärt skydd för vinflaskor under resor.
  • Alexander Engvall, Simon Schöldberg och Viktor Bergström står för tre fjärdedelar av UF-företaget Young Craft. Parallellt med kaféverksamheten driver de ett bemanningsföretag för unga människor.

I går var det mässa på skolan. Eleverna på Thoren Business School har ett samarbete med Alderholmens Företagarförening och hade nu ordnat en företagsmässa med ett 30-tal utställare på plats i skolans lokaler.

Annons

– Samarbetet mellan skolan och företagarna är bra för båda parter, säger Alexander Björkbacka.

Solen sken och det var fullt med folk redan ute på skolgården. Tydliga skyltar visade vägen en trappa upp till företagsmässan på Thoren Business School.

Skolan har inlett ett nytt samarbete med Alderholmens Företagarförening.

Madelene Wadelius från föreningen och Alexander Björkbacka från skolan var de ansvariga bakom mässan.

– Vi är jättemånga småföretagare som håller till på Alderholmen och vi vill synas mer, säger Madelene Wadelius. Ett sätt är att visa upp oss på en mässa, ett annat är att ta emot praktikanter från skolan.

– Det blir ”win-win” för båda parter när våra elever får träffa de lokala företagarna och företagarna får chansen att lära känna våra unga förmågor på skolan, säger Alexander Björkbacka. Vi vill ju vara det ledande affärsgymnasiet i stan.

GD minglade runt bland massagestolar, hälsokrokar, designade kläder och växtarrangemang. Ett 30-tal företag från helt olika branscher fanns på plats och några av dem var UF-företag.

Klasskompisarna från Young Craft driver både kaféverksamhet och bemanningsföretag. De har inriktningen ung arbetskraft mellan 16 och 24 år. Ett hedersuppdrag var när 50 Cents loge i Sandviken skulle inredas förra året och redan väntar nya, spännande uppdrag.

– Vi söker folk för fullt, berättar Alexander Engvall. Sator ska spela i Järvsö i slutet av mars och arrangören behöver 30 personer som kan jobba med allt möjligt, från servering till disken. Det är jättekul!

Mer läsning

Annons