Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massor av glasögon till fattiga lankeser

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Glad. Anna-Greta Perera, här flankerad av Inger Löf och Christina Hallberg, fick ta emot massor av glasögon av Lionsklubben Gävle Ankaret att vidarebefordra till fattiga lankeser.

GÄVLEPå tisdagskvällen fick Anna-Greta Perera, just nu hemma från Sri Lanka, ta emot flera kassar fulla med glasögon av Lionsklubben Gävle Ankaret.

Annons
- Jag kan lova att de kommer till nytta, försäkrade hon.
- Jag har kontakt med en optiker, och när folk hör att han ska komma så ställer de sig i kö för att få glasögon utprovade, berättade hon.

Barnhem
Sedan 33 år driver Anna-Greta Perera ett barnhem i Bokkawalla i Sri Lanka. På barnhemmet finns just nu 125 barn, och runt omkring barnhemmet har det vuxit fram en stor verksamhet med bland annat en förskola, ett sjukhus, som just nu är stängt, och ett ålderdomshem.
Verksamheten stöds av pingstförsamlingen i Edsbyn, som Anna-Greta Perera kommer ifrån, samt av Lionsklubben i Orsa.
Det var genom Orsaklubben som distriktsordförande Inger Löf fick höra talas om att Anna-Greta Perera gärna ville ha glasögon att dela ut bland byborna i Bokkawalla. På en dryg vecka har hon lyckats samla ihop flera kassar fulla.
Efter att ha hört berättelsen om hur barnhemmet på Sri Lanka vuxit fram lovade Inger Löf att stödet från Gävle Ankaret ska fortsätta.
- Till jul ska vi skicka ner barnkläder, det lovar jag, säger hon.

Mer läsning

Annons