Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Max bygger lyxigare restaurang i Gävle

/

Nu står det klart att Max öppnar sin tredje restaurang i Gävle.
En ny lyxigare variant ska byggas vid Hemlingby köpcentrum – ritad av den kända arkitekten Gert Wingårdh.

Annons

Den nya Maxrestaurangen kommer att ligga vid den södra E4-infarten.

– Vi tror mycket på den här platsen. I dag finns en Max i Uppsala och en i Hudiksvall. Det är ganska många mil emellan och med den här restaurangen fyller vi det glappet, säger Håkan Engström som driver Max i Gävle.

Sedan tidigare finns det två Max i Gävle – men den nya kommer att skilja sig en hel del jämfört med dessa. För det första så blir den större. 130 matgäster ska få plats.

Men den största skillnaden jämfört med Max på Norr och Söder är det nya konceptet som hamburgerkedjan utvecklat tillsammans med arkitekten Gert Wingårdh.

Den nya restaurangen ska ha en lyxigare och mer ombonad känsla. Trä och läder, och material som förknippas med mer exklusiva miljöer, kommer nu att möta gästerna.

Det nya konceptet är en av anledningarna till att bygget av den nya Maxrestuarangen dragit ut på tiden. Redan 2012 beviljades Max bygglov i Hemlingby.

– Det här är något helt nytt och vi ville vänta på det nya konceptet, som ska få våra kunder att känna en premiumkänsla, förklarar Håkan Engström.

Restaurangen kommer även att jobba mycket med nya tekniska hjälpmedel för att beställa maten. Bland annat så har företaget utvecklat en mobilapp för beställning och betalning av maten.

– Vi ser en enormt stor potential. Med det nya systemet kan kunden gå in på mobilen för att beställa och betala sin mat, förklarar Engström.

I vår tas det första spadtaget och under sensommaren ska restaurangen stå klar.

– Vi räknar med att behöva anställa ungefär 50 personer, säger Engström, som inte räds den hårda hamburgermarknaden i Gävle.

– Vi har utrymme för en till restaurang, speciellt vid E4:an, avslutar Engström.

Annons