Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc-kriminella häktades

De fyra män som ska ha attackerat en polis och rånat en man häktades i går eftermiddag.

Annons

Polispatrullen skulle gripa männen under natten till i lördags på Södra Skeppsbron, som misstänkta för att ha rånat och misshandlat en man. En av poliserna hann först fram då hans kollega hamnade på efterkälken. De fyra männen ska då ha gått till attack mot honom – vilket fick kollegan att avfyra ett varningsskott. Två av männen lade sig därefter ner och kunde gripas på platsen.

De två andra hoppade istället in i den bil som de greps i på gamla E4 norr om Gävle en stund senare. I bilen fanns enligt uppgift tårgas, baseballträ, yxa och knivar. Och så kallade rånarluvor. Samtliga av männen har kopplingar till Bandidos förra stödklubb Solidos, och dess efterträdare Outlaws MC.

Den 36-årige mannen och 34-åringen har varit med sedan Solidos bildades och hamnade i konflikt med dåvarande konkurrenten Outlaws i mitten av 00-talet. Solidos rustade vapen för ett mindre krig och flertalet medlemmar dömdes till fleråriga fängelsestraff.

Bland dem den förre Solidosledaren, 34, som nyligen dömdes till ett flerårigt fängelsestraff efter att hovrätten funnit honom skyldig till benskjutningen i Sandviken i februari 2011.

Den skedde i 36-åringens dåvarande källare. Han friades dock för inblandning.

Den 25-årige mannen åtalades för att ha stampat en berusad man i huvudet efter en hemmafest i Hofors under slutet av april. Tingsrätten ansåg att det saknades trovärdiga vittnesuppgifter och friade de tilltalade för grov misshandel. Den 25-årige mannens bakgrund återfinns i mc-kriminella kretsar i Södermanland, men han bor sedan en tid i Hofors.

Den 19-årige mannen har sedan en tid tillbaka figurerat i grupperingar kring Solidos och Formidos i Bollnäs.

Mer läsning

Annons