Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medlemmarna rasar mot klubbchefen

/

Att CK Granit-Gävles klubbchef ska ha stoppat minst 200 000 av klubbens pengar i egen ficka väcker starka reaktioner hos medlemmarna.

– Spontant vill jag säga att det är för jävligt, säger elitspelaren Per Noréen.

Annons

GD kunde i går berätta att curlingklubben Granit-Gävles chef Leif Eriksson har avgått och ska betala tillbaka 200 000 kronor till klubben.

Enligt styrelsen ska klubbchefen bland annat ha höjt sin egen lön, redovisat fler mil än han kört för att få mer mil- ersättning och dessutom låtit klubben betala en del av hans personliga utgifter.

– Det är tråkigt för klubben om det stämmer, det ger klubben dåligt rykte, säger elitspelaren Jonna McManus som annars inte vill uttala sig alls.

Per Noréen tycker att det som hänt känns konstigt, och att klubben har varit lite för snäll i sin hantering av händelsen.

– Egentligen borde man göra en polisanmälan, men vad som är rätt och fel är svårt att sia om, säger han.

Även curlingveteranen Arne Öberg tycker att det som hänt är ”förfärligt”.

– Det känns som en befrielse att det kommer ut nu, säger han.

Klubbens ungdomsansvarige Jonas Byman håller med.

– Klubben behöver pengar åt ungdomarna, och så stoppar han undan istället för att låta dem tävla. Det är inte konstigt att alla blir förbannade.

Jonas Byman tror dock att det som hänt nu med facit i hand kan leda till något bättre för klubben, och syftar på att det är positivt att pengarna från och med nu kommer att stanna i klubbkassan.

Leif Eriksson vill fortfarande inte kommentera någonting.

– Vi har gjort en uppgörelse, och den står jag fast vid. Något mer kan jag inte säga, säger han.

Mer läsning

Annons