Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner ska lyfta Gävle Bro

/
  • Dinners vill satsa rejält på Gävle Bro. En upprustning av fasaden är redan inplanerad och nu vill företaget också satsa på ett lågprishotell i närheten av anläggningen.

Gävle Bro kan få en rejäl ansiktslyftning. Familjeföretaget Dinners vill satsa miljoner på att rusta upp fasaden, bygga ut anläggningen och komplettera allt med ett lågprishotell.

– Det behöver hända någonting. Vi vill göra det till ett servicecenter, säger Georg Häselbarth, chef för Dinners.

Annons

När Gävle Bro byggdes var tanken att anläggningen skulle bli mer än ett matställe och ett ställe där man kunde tanka bilen. Det skulle vara inkörsporten till Gävle och locka besökare att stanna till och upptäcka allt som regionen kunde erbjuda.

– Sedan har det fallit i glömska. Vi vill ta upp de idéerna igen, säger Georg Häselbarth.

Dinners har rustat anläggningen invändigt och vill i år också snygga till fasaden och förbättra parkeringsmöjligheterna i området. Men planerna är mer långtgående än så.

På sikt vill företaget bygga en våning till, med plats för konferenser och för företag och anläggningar som vill visa upp sin verksamhet. Café och bageri finns också med i planerna. Dessutom vill Dinners bygga ett lågprishotell någonstans i närheten av anläggningen. Enligt Georg Häselbarth finns det flera alternativa platser för ett hotell.

I slutet av den här månaden har Dinners och Gävle kommun bjudit in till ett möte där planerna ska presenteras för företag och organisationer.

Dinners har förutom Gävle Bro restauranger på tre platser i Sverige och en i Tyskland. I Arboga driver kedjan redan ett eget hotell.

– Turistindustrin är lika stor som verkstadsindustrin. Där måste vi vara med, säger Georg Häselbarth.

Gävle kommun har pekat ut Gävle Bro som en strategiskt viktig anläggning som behöver utvecklas.

– Vi har en roll att spela. Men det är aktörerna själva som måste använda platsen, säger kommunens turistchef, Tove Elvelid.

Till mötet i slutet av mars har turistföretag, organisationer och kommunala tjänstemän bjudits in.

– Vad det mynnar ut i vet vi inte, säger Tove Elvelid.

Dinners planer säger hon sig inte känna till i detalj. Men hon välkomnar idéer som kan lyfta Gävle Bro, och Georg Häselbarths planer skulle kunna göra precis det.

– Det är hans vision. Det är väl jätteroligt om han kan göra något av det. Då blir ingen gladare än jag.

Mer läsning

Annons