Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre fylla på Läkerol Arena

/
  • Hotet om ett indraget alkoholtillstånd hade en positiv effekt, konstaterar supporterpoliserna Tony Persson och Björn Orrsten.– Folk är mindre berusade nu, även på lördagsmatcherna, säger Björn Orrsten.
  • – Det har blivit skillnad, det är lättare att gå hit med barn nu. Det var mycket stök förut, speciellt på lördagsmatcherna, säger Anders Forsberg som gick på gårdagens match tillsammans med sexåriga sonen Alvin.

Det dricks lika mycket öl som tidigare när Brynäs spelar i Läkerol Arena. Men det är sällsynt att någon dricker för mycket.
– Det är en positiv utveckling. Det har blivit lugnare i arenan, säger Brynäs klubbdirektör, Hans-Göran Karlsson.

Annons

För ett år sedan var kritiken hård mot hur Brynäs hanterade sitt alkoholtillstånd. Kommunens handläggare hittade stora brister och ville dra in tillståndet.

Brynäs överklagade till förvaltningsrätten och fick behålla tillståndet, men drev samtidigt genom en rad förändringar i arenan.

– Vi tog kritiken på fullaste allvar, säger Hans-Göran Karlsson.

Fler vakter, utbildning av personalen och tydligare direktiv har haft effekt. Enligt Hans-Göran Karlsson är det en stenhård koll på att ingen redan överförfriskad serveras öl i någon av arenans barer.

Det har inte lett till minskad ölförsäljning.

– Vi säljer faktiskt bättre än tidigare, det sprids kanske på fler. Vi vill ha en trygg och säker arena och det tycker jag att vi kan erbjuda, säger Hans Göran Karlsson.

Bilden bekräftas av supporterpolisen som för protokoll över hur många som personer som omhändertas eller avvisas under en match. För ett år sedan handlade det ibland om uppemot 15 personer, i dag är knappt någon även om publiksiffran ligger på 8 000.

– Folk är mindre berusade nu, även på lördagsmatcherna, säger Björn Orrsten.

Han konstaterar att kommunens tillsyn har haft effekt.

– Man blev mer noggrann när det fanns risk att tillståndet skulle dras in. Det är klart att de som serverar alkohol måste veta vad de gör och vara pålästa, säger Björn Orrsten.

Förutom supporterpoliserna tjänstgjorde i går 19 ordningsvakter och sex pubvärdar.

– Vi har alltid två vakter och två värdar vid varje pub, det är mer än förut. Vi ser till att de som har fått för mycket i sig lämnar arenan. Det här är ju en familjetillställning dit man ska kunna ta med sig barn och då ska folk inte vara påverkade, säger ordningsvakten Hans Säterhof.

Mer läsning

Annons