Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minneskonsert – en hjälp i anhörigas sorgearbete

/
  • På pappershjärtan fick den som ville skriva en hälsning till någon som gått bort. De fick sedan brinna upp, mot himlen.
  • Ljus till minne av nära som gått bort.
  • – Jag vet en del om den sorg som drabbar anhöriga så hårt, säger Aila Talsi, ordförande i FMN.
  • Johanna Norgren berörde starkt med sin tolkning av Gabriellas sång.
  • Som en hälsning till himlen var gårdagens minneskonsert i Immanuelskyrkan på Brynäs tänkt.

En hälsning till himlen. Det var namnet på den konsert som Änglagruppen och FMN, Föräldrar mot narkotika, i går kväll gav i Immanuelskyrkan på Brynäs till minne av anhöriga som gått bort.

Annons

– Det handlar inte bara om de som gått bort i missbruk utan det kan även vara trafikolyckor eller andra olyckor, säger Aila Talsi, ordförande i FMN.

FMN:s Änglagrupp bildades för några år sedan.

– Under åren 2004 till 2006 var det flera unga grabbar som dog i missbruk i Gävle. Det kan ha haft att göra med att morfinpreparat, som är lätta av överdosera, cirkulerade. Många förlorade sina söner eller andra anhöriga. De bildade Änglagruppen. Gruppen ville göra något kreativt för att hedra minnet av sina nära som gått bort och det var då idén om en minneskonsert föddes, säger Aila Talsi.

Gårdagens konsert var den fjärde sedan dess.

Den första hölls 2007 i en fullsatt Bomhus kyrka, där även den andra hölls. De senaste två åren har konserten hållits i Immanuelskyrkan.

– Jag är själv inte drabbad personligen. Min son är drogfri sedan elva år. Men en av mina vänners son tog livet av sig. Jag vet en del om den sorg som drabbar anhöriga så hårt. Jag har också följt Änglagruppen och sett både deras sorg och den glädje som finns i att arrangera den här konserten. Flera har sagt att den hjälper dem att bearbeta sorgen.

FMN i Gävle har omkring 270 medlemmar, där ungefär 50 är aktiva och övriga stödmedlemmar.

Mer läsning

Annons