Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miss försenar permission

/

32-åringen som dömts för att ha beställt CH-branden skulle ha fått sin första permission i går men får vänta till 2013 - ”Man har råkat skriva fel på ett år”, skriver 32-åringen till Justitieombudsmannen, JO.

Annons

I en skrivelse till JO berättar 32-åringen, som i augusti 2010 fick straffet på tio års fängelse för anstiftan till mordbrand fastslaget av hovrätten, om vad han menar är en byråkratiskt miss som kostar honom ett år av permissioner.
I brevet skriver 32-åringen att han skulle ha fått påbörja sin permissionsstege i går, den 7 februari. Så blev det inte.
För ett par veckor sedan kallades 32-åringen till en kriminalvårdsinspektör.
”Han förklarade att det har begåtts ett stort misstag när det gäller mina permissioner”, skriver 32-åringen, och fortsätter:
”Man har råkat att skriva fel på ett helt år. Så mina permissioner börjar inte förrän år 2013 och inte 2012 som det har sagts till mig hela tiden.”

Han avtjänar straffet på Storbodaanstalten och skriver till JO att han valt att backa undan vid flera situationer på grund av tanken på de stundande permissionerna, och på att få komma hem och fira födelsedagar med sin familj.
”Jag har haft den här moroten som har fått mig att kämpa och sköta mig när det har varit som svårast. Jag har dragit mig ur konflikter och backat flera gånger när jag har blivit utsatt för hot av medintagna bara för att inte dra på mig någon rapport."

Mer läsning

Annons