Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade sin tidigare chef

"Den där skulle jag inte vilja ha på mig", sa chefen när hans tidigare praktikant dök upp med en burk tårgas.

"Nej, men du kan få en sådan här", sa mannen, knäade sin förre chef i skrevet och vecklade ut en teleskopbatong.

Annons

Den 46-årige mannen föste sedan in sin tidigare chef på Bomhusföretagets kontor. Där misshandlade han chefen med batong över dennes armar och nyopererade knä.

Misshandeln avslutades med att 46-åringen sprutade tårgas i ansiktet på honom.

Det var vid 16-tiden den 9 februari.

Motivet framkommer i förundersökningen. En praktikant som anlänt till firman efter 46-åringen, och som han hade lärt upp, hade fått fyra bananer och fyra öl av chefen.

Gåvorna var en gest för att kvinnan jobbat heltid under chefens utlandssemester i början av året, trots att hon endast fick betalt för fyratimmarsdagar av Arbetsförmedlingen.

"Hade du kommit med ett fyrapack pilsner utanför mig hade jag skjutit dig", ska den rasande 46-åringen ha sagt under misshandeln.

Om inte chefen betalade 5 000 kronor till den nya praktikanten inom två dagar så sa 46-åringen att han kunde komma tillbaka i sällskap med tio personer till, berättade chefen, som förhördes på akuten under kvällen.

46-åringen betonade även att den nya praktikanten inte visste något om den pågående misshandeln.

"Berättar du för henne kommer jag spränga ditt hus", ska 46-åringen ha sagt till chefen.

Medan misshandeln pågick stod en kompis till 46-åringen vakt i företagslokalen, där en kvinnlig bekant till chefen befann sig. Kvinnan har sagt att de betongslag hon såg 46-åringen utdela var så hårda att hon trodde chefen skulle dödas – men mannen som höll vakt sa att han inte kunde ingripa eftersom 46-åringen då skulle ge sig på honom.

Den nya praktikanten berättade i förhör att hon blev uppringd av 46-åringen strax efter klockan 16. Han meddelade att hon inte skulle behöva jobba under morgondagen, och att han skulle radera hennes nummer.

När hon kom till jobbet dagen efter bröt hon ihop i tårar när hon fick höra vad 46-åringen gjort, och varför han gjort det.

Själv har 46-åringen sagt att allt blev svart från det att han gick in i lokalen till dess att han kom ut, men i förhören har han nekat till brott.

Han berättade att han var i psykisk obalans. Under förmiddagen den 9 februari hade han besökt läkare och fått lugnande medicin utskriven, men ännu inte hämtat ut den när han besökte den gamla arbetsplatsen.

Vänner beskriver 46-åringen som väldigt snäll. Men också som en person som samlar saker inom sig till det exploderar, och väldigt principfast.

"Om han lånar ut något och vill ha tillbaka det inom en viss tid och inte får det åker man på stryk", sa en bekant i förhör.

Vid en husrannsakan hos 46-åringen upptäcktes en hemtillverkad pistol, en startpistol, ammunition och tre tårgasburkar.

Efter misshandeln ska 46-åringen ha riktat fortsatta hot mot chefen och dennes familj, genom att dyka upp vid gamla arbetsplatsen och skicka hotfulla sms.

Han sitter häktad sedan den 18 mars.

Mer läsning

Annons