Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlades av tre

Ett vittne lyckades filma när tre män gav sig på en ensam man med strupgrepp, slag och knän. I går dömdes två av männen till fängelse.

Annons

Männen, en 23-åring hemmahörande i Valbo, en 22-årig Gävlebo och en 21-åring från Årsunda, dömdes i går av tingsrätten för att ha misshandlat en ensam man.

Det var i somras som Gävlebon låg vid en busskur i Valbo, utslagen av berusning, när en man kom och hjälpte honom upp. De satte sig på bänken i busskuren.

Efter en stund dök Gävlebons vänner, Valbobon och Årsundabon upp.

Ett vittne lyckades sedan filma hur trion följde efter mannen då han försökte bege sig iväg från busskuren, hur de hann upp honom och misshandlade honom med strupgrepp, knä i ansiktet och slag över kroppen.

Efter händelsen kunde den misshandlade mannen inte lyfta ena armen, och han har fortfarande besvär med ena axeln – i vilken magnetröntgen visat att två muskler delvis har lossnat.

Valbobon har tidigare dömts för misshandel och hets mot folkgrupp, och döms till fyra månaders fängelse. Gävlebon har dömts för hets mot folkgrupp för några år sedan, men saknar i övrigt avsnitt i belastningsregistret och döms därför till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst.

Årsundabon har sedan tidigare fem avsnitt i belastningsregistret, bland annat misshandel och olaga hot, och döms nu till fyra månaders fängelse.

Mer läsning

Annons