Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjölken är tillbaka

Under gårdagen kämpade Gefleortens mejeri med att leverera mjölk i till stans butiker efter onsdagens produktionsstopp. Vad som orsakade haveriet är ännu oklart.

Annons

Vid midnatt, natten mot torsdag, kom produktionen i gång igen efter att experter från Malmö kallats in för att lösa haveriet vid Gefleortens mejeri.

Det var på tisdagseftermiddagen som styrsystemet började krångla, och under hela onsdagen kunde inga mejeriprodukter produceras eller levereras till butikerna.

Under torsdagen sattes alla resurser in för att Gefleortens mejeri så snabbt som möjligt skulle kunna leverera alla sina olika mejeriprodukter till butikerna.

– Vi vill att kunderna ska få tillgång till hela sortimentet, men när det gäller ekologisk mjölk har vi inte fått fram tillräckligt mycket råvara, så där kan det finnas en viss brist, säger Ove Alm, marknads- och försäljningschef på Gefleortens mejeri.

Gefleortens mejeri producerar i genomsnitt 40 000 liter mjölk per dag. Hur mycket de förlorat ekonomiskt på grund av produktionsstoppet eller vad som orsakade haveriet vågar Ove Alm inte uttala sig om än.

– Vi ska ha ett möte och titta på orsak, verkan och vad det har inneburit för oss. Vi måste ta reda på vad som har fallerat och vad vi kan göra för att undvika det i framtiden. Självklart blir det ekonomiska konsekvenser, men det värsta är att vi inte klarat att leva upp till våra kunders önskemål.

På torsdagsmorgonen gapade många butikers mejerikylar tomma. På Ica Kvantum i Sätra tog mjölken slut på onsdagseftermiddagen, och mejeri- kylarna kunde fyllas på först vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen.

Även på Coop Forum i Valbo tog mjölken slut på onsdagseftermiddagen. Och vid fyratiden på torsdagseftermiddagen hade leveransen ännu inte dykt upp.

– Kunderna är väldigt förstående. Det är inte ofta sådant här händer, och Gefleortens gör allt vad de kan för att få det här utrett. Vi kan inte göra så mycket mer än att vänta och hoppas att det löser sig så fort som möjligt så att kunderna får lite mjölk till middagen i kväll, säger Lotta Persson, säljchef på Coop Forum.

Mer läsning

Annons