Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt handlade i nödvärn?

/

Den 41-åriga kvinnan medger att hon dödade sin sambo i Högbo under midsommarnatten.

Men hon hävdar att hon handlat i nödvärn.

I dag begärs hon omhäktad, misstänkt för mord.

Annons

Åklagaren kommer begära en omhäktning av den 41-åriga kvinnan som misstänks ha dödat sin 49-åriga sambo natten till midsommarafton.

– Säkerligen begär åklagarsidan ytterligare fyra veckor för att bli klar med förundersökningen, säger vice chefsåklagare Ulf Back.

Kvinnans försvarsadvokat Slobodan Jovicic säger att hans klient inte tänker bestrida ett sådant yrkande.

– Hon accepterar omhäktning så att polisen kan slutföra sin undersökning och komma fram till att min klients förklaring till vad som hänt stämmer.

På alla frågor om innehållet i den förklaringen har Slobodan Jovicic alltid sagt ”inga kommentarer”.

Men nu avslöjar Ulf Back att den 41-åriga kvinnan hävdar att hon handlat i nödvärn.

– Innehållet i hennes förklaring är att det ska handla om nödvärn. Av det kan man dra slutsatsen att hon medger att hon haft med mannens död att göra, säger han. Enligt Ulf Back har polisen nu fått en klar bild av vad som hänt.

– Men jag kan inte gå in på detaljer. Hon är på sannolika skäl misstänkt för mord. Vi grundar vår uppfattning på den tekniska bevisning som finns och på de förhör som hållits.

Har ni någon uppfattning om motiv?

– Det finns uppgifter om motiv i förundersökningen. Men jag vill inte ge några fler kommentarer om motivbilden. Vi ska förhöra fler personer och vill höra vad de själva upplevt och inte vad de läst i tidningen.

Han vill inte besvara frågor om kvinnans barn, som befann sig i huset under natten, blivit vittnen till händelsen och berättat om det för polisen efteråt.

Uppgifter har cirkulerat om att 49-åringen bragtes om livet med kniv. Enligt en poliskälla till Aftonbladet ska han ha utsatts för ett besinningslöst våld med knivhugg i huvud, hals och bröst.

Den 41-åriga kvinnan har tidigare polisanmält 49-åringen för skadegörelse. I höstas sparkade han sönder hennes dator och dömdes till 30 dagsböter i tingsrätten.

Mer läsning

Annons