Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP:s valsedlar på villovägar

GÄVLEMiljöpartiet i Gävles irritation mot Posten växer. Just nu funderar partiet på hur många av deras 46.000 valsedlar som egentligen har delats ut till hushållen. Detta sedan flera väljare påpekat att de inte fått något valmaterial från partiet i sina brevlådor.

Annons
- Man kan undra vad Posten sysslar med, säger Ylva Bandmann, miljöpartiets oppositionsråd i Gävle.
Redan den 25 augusti upptäckte miljöpartiet i Härnösand att någonting inte stod rätt till. I stället för det lokala materialet dök valsedlar från Gävleborg upp i ett antal av stadens brevlådor.
Ylva Bandmann uttryckte då kritik mot Posten och har sedan dess hållit utkik efter mp:s material i sin egen brevlåda. Men inga broschyrer har dykt upp.
- Själv bor jag i Stigslund och jag har inte fått några. Dessutom har vi fått indikationer på att materialet inte har delats ut i Sätra, Lexe, Öster, Vallbacken och eventuellt Hille, säger hon.
Det är medlemmar och sympatisörer till partiet som, precis som Ylva Bandmann, väntat på materialet som påpekat att det inte delats ut i deras grannskap.
- Det är märkligt att vi fått in uppgifter om att materialet inte delats ut från så många håll, säger Kirsten Hillblom, miljöpartiet i Gävle.
Hon har för partiets räkning varit i kontakt med personal på posten i Gävle och försökt få svar på vart valsedlarna och broschyrerna kan ha tagit vägen.
- Posten säger att de endast kan fråga brevbärarna om de har delat ut posten som de ska. Men jag tror inte att man kan lita på att brevbärarna har koll på vad de har delat ut. Materialet har sorterats in i en bunt med annan post med ett A4-blad runt och de går väl inte igenom det? säger hon.
Både Ylva Bandmann och Kirsten Hillblom låter lätt uppgivna när GD talar med dem och ingen av dem kan svara på vad partiet ska göra åt problemet med de försvunna valsedlarna.
- Vi har varken råd att köpa in nytt material eller tid att blada om det, säger Ylva Bandmann.
-!Och posten säger att de inte kan undersöka frågan på något annat sätt, säger Kirsten Hillblom.
Eva-Lotta Persson, informationschef för posten i Gävleborg, har inte hört talas om miljöpartiets problem när GD ringer upp.
- Om det är så beklagar jag. Det här är ett uppdrag som vi på posten tar på största allvar. De ska självklart få hjälp att reda ut vad det är som har gått fel.
Eva-Lotta Persson uppmanar miljöparitet i Gävle att ta kontakt med henne och göra en reklamation.
- Sedan får vi utreda och har vi gjort fel kan vi till exempel trycka upp nya valsedlar och dela ut dem eller bekosta en annons, säger hon.
- Samtidigt måste det gå fort eftersom valet är på söndag.

ANNA HÖGLUND

Mer läsning

Annons