Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikaliska hjältar hyllades

/
  • Artisten Min stora sorg, eller Ann-Sofie Lundin trivdes med Lina Westin i Caviare Days. Båda var nominerade i kategorierna årets ­lokala soloartist respektive årets lokala band.
  • Utbytesstudenterna Mary Maitai från Kenya, Chloë de Bruyne från Belgien, Elena Koerner och Agnes Koller, båda från Tyskland, var förväntansfulla.
  • Albin Forsblom, nio år, gick på gala med kompisen Olivia Andersson och faster Sanna Johansson.
  • Dansaren Isabella Amoruso Kokko och regissören Maria Hallengren var båda nominerade i kategorin årets musikvideo tillsammans med Ida Long.
  • Robert Johansson, Lovisa Pettersson, Lina Dahlbom och Erika Backman hoppades att The Deer Tracks skulle få pris.
  • Konstnären Rolfcarlwerner, nominerad i kategorin årets lokala scen/arrangör tillsammans med gänget bakom hiphopfestivalen Xpand your soul, tycker att Local Heroes-galan fyller ett tomrum.

I går fylldes Gävles konserthus av de lokala musikaliska hjältar och de som ville lyssna på och hylla dem. Några hundra kom till Gävles egen musikgala – Local Heroes.

Annons

– Lite nervöst men jätteroligt, säger Ann-Sofie Lundin, namnet bakom hyllade artisten Min stora sorg, var nominerad i kategorin årets lokala soloartist.

Utbytesstudenterna Mary Maitai från Kenya, Chloë de Bruyne från Belgien, Elena Koerner och Agnes Koller, båda från Tyskland, var förväntansfulla. Efter någon vecka i Gävle har de ännu ingen riktig koll på Gävles musikliv.

– Men Caviare Days känner vi till, säger Agnes Koller.

Kanske var Albin Forsblom, nio år, från Furuvik både yngst och coolast på galan i sin outfit med svart hatt.

Han kom i sällskap med kompisen Olivia Andersson och faster Sanna Johansson.

– Jag är här för musiken och tycker det ska bli kul att titta på banden och så jobbar min pappa här på konserthuset. Men jag gillar mest hårdrock. Ozzy Osbourne är bra, säger han.

Konstnären Rolfcarlwerner var en i gänget nominerad i kategorin årets lokala scen/arrangör för hiphopfestivalen Xpand your soul.

– Det är jättekul. Jag tycker den här galan fyller ett tomrum. Man har lyckats etablera en scen för det lokala musiklivet. Det är ypperligt.

Sofia Öhlander

Mer läsning

Annons