Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikaliskt möte med bred variation

/

GÄVLEKlassiskt, jazzigt, povelskt. Det blev ett varierat program som Gävle kommuns anställda bjöds på i Gavlerinken på fredagskvällen.

Annons
Den plötsliga halkan gjorde att alla de över 4 000 besökarna fick svårt att hinna i tid, och publiken fick därför vänta en bra stund innan alla hunnit in på sina platser. Men det gjorde ingenting tyckte kvällens presentatör Mark Levengood.
- Vi ska nog kunna spela i kapp, tyckte han.

Uppmuntran och firande
Konserten, som upprepas i dag, lördag, är en uppmuntran till Gävle kommuns anställda som fått två biljetter var. Den är också ett led i Gävle Symfoniorkesters 90-årsfirande.
- Vår alldeles egna symfoniorkester, och vår fantastiska personal, betonade kommunalrådet Mats Ågren när han hälsade välkommen och det fick han applåder för.
Kvällens repertoar var mycket blandad och symfoniorkestern fick visa hela sin bredd, dels i klassiska pärlor, dels som ackompanjatör till kvällen båda gästartister.
- En del tycker att de minns Povel Ramel från sin barndom och Charlotte Nilsson från sin ålderdom. Och det stämmer nog för Povel debuterade 1942 och Charlotte Nilsson 1999, men nu möts de i den tidlösa trädgård som är musiken, sa Mark Levengood, som mellan de musikaliska inslagen berättade små historier om familjens gamla hembiträde och vad kloka barn har sagt, samt en och annan lustighet om Brynäs.

INGEGERD SÖRGARD


Foto: NICK BLACKMON
60-årsjubileum. Povel Ramel som debuterade för 60 år sedan bjöd på både gamla kända succéer och nyskrivna låtar om de djur som Alice Tegner hoppade över.

Mer läsning

Annons