Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muskotman fick utbrott på sjukhuset

Den 28-årige Gävlebon hölls nersövd under flera dygn efter en överdos av muskotnöt – när han vaknade upp löpte han amok i sjukhuskorridoren och sparkade knäet ur led på en väktare.

Annons

Det är samma 28-åring som GD skrev om när han likt ett lamadjur spottade okända män i ansiktet. ”Spottningarna” ägde rum på Stortorget i slutet av januari.

En månad därefter anhölls mannen efter att han sms-terroriserat två systrar, med ömsom dödshot och ömsom kränkande kommentarer, och han har därefter suttit häktad.

I dag kom domen.
Och den visar att 28-åringen haft fler strängar på sin kriminella lyra.

I somras hade 28-åringen hållits nersövd under flera dygn på Gävle sjukhus. Han bedömdes som för våldsam och aggressiv för att väcka.
Enligt honom själv berodde hans rasande tillstånd på att han fått i sig en större mängd muskotnöt.

Efter att ha väckt 28-åringen en gång, och på nytt tvingats söva honom för att han var för våldsam, gjorde sjukhuset ett nytt försök.
Först verkade han ha vaknat på rätt sida. Han höll sig lugn och gick att tala med.
Men när en av de två väktarna som höll uppsikt över 28-åringen lämnade salen så förändrades stämningen.

28-åringen reste sig från sjukbädden och klädde på sig. Han slet sig från väktaren som försökte hålla kvar honom, och sprang genom sjukhuskorridoren till en annan sal.
När väktaren hann ifatt honom försökte han slå väktaren som lyckades undvika slagen. Då sparkade mannen istället mot väktarens ben så att det böjdes bakåt vid knäleden.
Därefter sparkade han ut glasrutan till en dörr. Den andra väktaren kom då tillbaka och fick krypa genom hålet i glasrutan eftersom 28-åringen blockerade dörren.

28-åringen tog emot den återvändande väktaren med att ta ett kraftigt strypgrepp runt hennes hals. Men greppet varade endast en väldigt kort stund innan de båda väktarna övermannade mannen.

Nu dömer Gävle tingsrätt 28-åringen till fyra månaders fängelse för olaga hot, ofredande, skadegörelse och våld mot tjänsteman.

Mer läsning

Annons