Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket gott hantverk på Polhem

/
  • Till slut stod alla kvällens alla mannekänger på scenen.
  • Sara Ekblom och Moa Behlin visade upp sina egenhändigt designade och sydda studentklänningar. Buketterna stod floristelever för.
  • Det är inte alla som kan gå på studentbal i en klänning som de sytt själva. Det kan textileleverna på Polhemsskolan.

De kom, de sågs och de segrade. 90 hantverkselever på Polhemsskolan visade upp alla sina kreationer på en modevisning i skolans ljusgård i går kväll.

Annons

Det var elever från hantverksprogrammets alla fyra delar som fick visa sig på styva linan. Textileleverna marscherade in på catwalken i olika utstyrslar, och avslutade med balklänningar.

Sara Ekblom och Moa Behlin, sistaårselever på textilprogrammet, visade upp sina egna studentklänningar och visst tyckte de att det var nervöst att kliva ut på scenen inför publiken.

– Men det är värst innan. När man väl kommer ut går det bra, säger Moa Behlin.

Sara Ekblom är väldigt nöjd med sin balklänning men så har hon också lagt ner mycket tid på den, mer än de 60 timmar som var avsatt.

Floristeleverna hade utformat blomsterutsmyckningarna och också gjort blomsterbuketter till textilelevernas olika alster och frisöreleverna hade jobbat fram passande frisyrer åt alla.

– De gillar att jobba så här, säger floristläraren Katrine Ragnarsson, som tyckte att eleverna hade gjort ett gott arbete, både hennes egna och inte minst textileleverna.

– Jag blir imponerad av det de har sytt.

Mer läsning

Annons