Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa vecka ska Kontanten fyllas på

Vid det här laget skulle Kontantens automater i Gästrikland vara påfyllda. Men det stora flertalet saknar fortfarande pengar. Det senaste budet är att de fylls på i nästa vecka.

Annons

Som GD rapporterat tidigare gapade den stora majoriteten av deras automater tomma fram till för bara ett par veckor sedan. Men i arbetet med att fylla på de utblottade maskinerna var Gästrikland ett prioriterat område, berättade Kontantens chef Gunnar Jacobsson för GD. Enligt dåvarande laddningsschema skulle de flesta automaterna vara påfyllda redan i förra veckan.

Men så har inte skett. Förseningar hos leverantören har gjort att bara fem av Kontantens totalt 19 automater i Gävle, Hofors, Sandviken, Skutskär, Storvik och Valbo är i drift. Nu heter det istället att det stora flertalet automater ska fyllas på i nästa vecka.

I ett mejl beklagar Gunnar Jacobsson förseningen och utrycker sin förhoppning om att det hela snart ska vara ur världen.

En förhoppning Birgitta Fagerlund, butikschef på Coop Konsum vid Gävle sjukhus, delar.

– Jag hoppas de fylls på snart. Så man slipper det här, säger hon.

Ända sedan Kontantens automater tömdes på pengar har butiken fått agera ställföreträdande bankomat. Vilket de inte har haft kontanter till.

– Vi beslutade omedelbart att kunderna bara fick ta ut 100 kronor över beloppet i butiken, annars skulle våra kontanter inte räcka, säger butikschefen som menar att beskedet inledningsvis möttes av kritik från kunderna.

– Först var det ganska mycket snack och gnäll men nu har folk vant sig och accepterar att vi har den här gränsen.

Trots olägenheten med kontanthanteringen säger Birgitta Fagerlund att butiken klarat avsaknaden av en näraliggande uttagsautomat bra.

– Jag tror inte folk väljer bort Coop för en sådan här sak. Jag har inte märkt någon nedgång i handlandet. Folk är vana att handla med kontokort så det har inte varit några problem.

Mer läsning

Annons