Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedräkningen har börjat

/
  • Nu har tekniska kontoret satt en lapp på bilen där man uppmanar ägaren att flytta på den.

I går skrev GD om audin som blivit stående i nära två veckor mitt emot brandstationen. Efter artikeln har tekniska kontoret lappat bilen. Bättre sent än aldrig – nu räknar GD.se timmarna, minuterna och sekunderna tills den är puts väck.

Annons

Den oönskade souveniren från dramat den 27 maj, då 19 elever från Thorén Business School tvingades sitta inspärrade i två timmar när en man flydde från polisen upp på skoltaket, har stått parkerad på gräsplätten vid Fältskärsleden. Ägaren verkar inte ha några planer på att flytta den. Polisen anser inte att den utgör en trafikfara och menar att kommunens tekniska kontor har ansvaret för att forsla bort den.
-Det är 72-timmarsregeln som gäller. När så många timmar har gått sedan ägaren har informerats kan kommunen flytta på bilen, sa Mikael Hedström, Gävlepolisens talesman, till GD.

Bilen har nu blivit stående i över 300 timmar. Och under gårdagseftermiddagen skedde ett första framsteg – tekniska kontoret har lämnat en uppmaning under vindrutetorkaren om att bilen ska flyttas. För att uppmuntra en så skyndsam flytt som möjligt startar nu webben en nedräkning från den tid som bilen stått parkerad.

Mer läsning

Annons