Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nelly är arg på tjuven

/
  • Anders Jackvi med barnen Nelly och Melina visar var cykeln stod när den stals.– Om du vill ställa tillbaka cykeln så går det bra, du blir förlåten. Vi gör alla dumma saker ibland, hälsar Anders Jackvi till tjuven.

”Hur kan du vara så dum och elak mot min mamma? Hoppas du får en slemmig snigel i ögat.” Så stod det i en tistel som skickades till GD:s insändarsida. Det var Anders Jackvi som hjälpt sin tvååriga dotter Nelly att göra sin röst hörd.

Annons

Tisteln riktar sig till den cykeltjuv som för ett par nätter sedan tog Nellys mammas cykel. Den svarta damsnurran stod parkerad utanför familjens radhus i Bomhus när den försvann. På cykeln satt en barnstol, tydligt märkt med den tvååriga dotterns namn.

– Vi har ett rejält godkänt lås till cykeln, men den kvällen var den tyvärr olåst eftersom det kärvade, säger pappa Anders Jackvi.

Tidigare på dagen hade han sett några pojkar i nedre tonåren spana inne på gården. Såhär i efterhand misstänker han att det är de som ligger bakom cykelstölden.

– Jag borde ha anat ugglor i mossen, men tyvärr tror jag för gott om folk. Vi har bott här i tre år och aldrig blivit av med någonting, säger han.

Att skriva en arg insändare blev ett sätt att hantera ilskan över stölden.

– Förr fanns det nåt som hette tjuvheder. Man stal inte en cykel med en barnsadel på. Vi hade gett 2 500 kronor för den på Blocket. Vi handlar nästan allt begagnat för att få pengar över till att unna oss annat, till exempel besök på Furuviksparken. Men Nina har en schysst arbetsgivare som lät henne jobba över så nu har vi fått ihop pengar till en ny cykel, säger Anders Jackvi.

Om cykeltjuven skulle råka läsa den här artikeln låter Anders Jackvi hälsa:

– Om du vill ställa tillbaka cykeln så går det bra, du blir förlåten. Vi gör alla dumma saker ibland.

Mer läsning

Annons