Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjda efter superhelgen

Två nöjda arrangörer kunde pusta ut efter lördagens anspänning. Hockeyn i Gävle och hårdrocken i Sandviken blev så bra som alla hade hoppats på.

– Det känns riktigt bra. Det blev en härlig kväll för Sandviken, och för hela regionen, säger Fredrik Granting, vd för Göransson Arena.

Annons

För Brynäs innebar lördagen inte bara den första utomhusmatchen sedan 60-talet. Det var också slutpunkten på jubileumsåret, med förfest, elitseriematch på naturis och efterfest.

– Vi är supernöjda, och vi har fått mycket beröm, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson, som är tacksam för att vädret blev som det blev, utan snökaos och med lagom många minusgrader.

Det mesta fungerade enligt plan, och om det var något som inte gick riktigt som det var tänkt, var det ändå inget som besökarna märkte något av, enligt Hans-Göran Karlsson.

Brynäs hade inför jubileumsåret målsättningen att jubileumsaktiviteter inte skulle kosta något extra för föreningen. Efter utomhusmatchen kan klubben konstatera att den målsättningen höll.

– Det blev till och med ett litet överskott. Det känns jättekul, säger Hans-Göran Karlsson.

På Göransson Arena kunde arrangörerna dra en lättnadens suck efter succén med Scorpions.

– Alla är väldigt nöjda, och det är riktigt kul. Det är ett så pass stort evenemang, som vi har jobbat med det sista halvåret.

– Vi har bevisat att det går att göra, och det är en bra känsla, säger Fredrik Granting.

Lärdomar finns det säkert, enligt honom, och också saker att förbättra. Men under söndagen gick det bara att njuta, innan det blir dags för nästa stora evenemang.

– Då ställer vi om för 5 500 julbordsgäster på lördag.

Mer läsning

Annons