Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noor Capital i hamn

/
  • Riskkaptialbolaget Noor Capital är nu majoritetsägare i containerterminalen och siktar på att så småningom ta över hela aktieposten. Gävle kommun och Göteborgs hamn äger fortfarande 20 procent var.

Noor Capital har tagit över som majoritets­ägare i containerterminalen, och äger nu 60 procent av bolaget. Men en uppgörelse om att ta över hela bolaget dröjer.

– Det är inget man gör över en natt, säger styrelseordföranden i Noor Capital, Mikael Gyllenhammar.

Annons

Mikael Gyllenhammar och hans partners i Noor Capital, Mats Augurell och Ulf Wallin, har tagit plats i containerbolagets styrelse. Ordförande är som tidigare Bengt Johansson.

Noor Capital har ambitionen att ta över hela aktieposten i Gävle Containerterminal, men än så länge äger Gävle kommun och Göteborgs hamn fortfarande 20 procent var.

Enligt Mikael Gyllenhammar fortsätter diskussionerna med kommunen och Gävle hamn om formerna för det fortsatt samarbetet. Det handlar bland annat om nyttjanderättsavtalet mellan Gävle hamn och containerbolaget.

– Vi fortsätter diskussionerna. Det är ganska mycket som ska komma på plats, säger Mikael Gyllenhammar.

Enligt honom är det ingen brådska med att komma överens om kommunens aktiepost.

– Om vi nu har förlovat oss är det kanske bra att vi är förlovade ett tag, innan vi gifter oss, säger Mikael Gyllenhammar.

Mer läsning

Annons