Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordplant avvecklas i långsam takt

/
  • – Det som är lite besvärligt är att vi nu måste sälja Nordplants lager av buskar och träd som står ute på stora fält, säger David Thorberg.

Nordplant i Gävle läggs ner.

– Det är jättetråkigt. Vi har misslyckats med att få lönsamhet i företaget. I stället satsar vi mer på Sörby Handelsträdgård och växthusodlingen där, som vi vill utveckla, säger David Thorberg, vd.

Annons

För tre år sedan köpte Sörby Handelsträdgård Nordplant.

– Vi hoppades kunna dra nytta av fördelarna av att kunna dela kontor, maskiner och personal. Men tyvärr har det blivit mycket tuffare marginaler de senaste åren. För att eventuellt få lönsamhet i Nordplant skulle vi behöva ha en betydligt större produktion och vi såg det inte som något alternativ att växa så mycket som det hade krävts, säger David Thorberg.

Han säger att avvecklingen pågår i långsam takt.

– Samtidigt som det är väldigt tråkigt att lägga ner ett anrikt företag som Nordplant så är det inte så dramatiskt. Personalen är till större delen säsongspersonal som även jobbar på Sörby Handelsträdgård. Vi gör vad vi kan för att lösa det så gott det går. Och Sörby Handelsträdgård, som ju växer, tar över fastigheten med kyllagren.

I snitt jobbar fyra-fem personer på Nordplant under året, några färre på vintern och några fler på sommaren.

– Det som är lite besvärligt är att vi nu måste sälja Nordplants lager av buskar och träd som står ute på stora fält, säger David Thorberg.

Mer läsning

Annons