Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk satsning ger jobb i Gävle

/
  • Efter en försiktig start i Gävle ska Geomatikk nu expandera kraftigt. Lokalerna vid Gustavsbro räcker inte till.

De norska företaget Geomatikk lägger sitt svenska huvudkontor i Gävle och ska rekrytera 40-50 medarbetare inom ett halvår.
– Gävle har ett bra urval av kompetenta människor, säger vd:n Petter Holmberg.

Annons

I Norge är Geomatikk ledande inom sin nisch. Företaget har specialiserat sig på anvisning och dokumentation av nedgrävd infrastruktur och har nyligen fått kontraktet att utföra all kabelanvisning för Telia Soneras rikstäckande telenät.

Geomatikks uppdrag är att hantera ca 130 tusen årligen inkommande grävförfrågningar som berör Telia Soneras ledningsnät, och säkerställa att inga skador sker på nätet vid grävarbeten, antingen genom att distribuera karta över ledningsnätet eller genom att göra en fysisk kabelutsättning.

I Norge har företaget över hundra kunder, bland annat el-, telekom- och VA-bolag samt kommuner. Geomatikk har funnits i Gävle sedan förra året och har just nu fyra anställda på plats, men räknar med att växa snabbt.

– Vi behöver värva rejält. Ambitionen är att vara 40-50 vid årsskiftet, säger Petter Holmberg.

En stor del av personalstyrkan kommer att finnas i Gävle, men en hel del kommer också att rekryteras regionalt på andra platser i landet.

Att huvudkontoret hamnade i Gävle förklarar Petter Holmberg dels med det kunnande om geografiska informationssystem som finns i kommunen, men också med att det troligen är lättare att behålla personal i Gävle, jämfört med Stockholm. Löneläget talar också för en etablering utanför huvudstaden.

– Vi blev väl mottagna i Gävle, säger Petter Holmberg.

– Organisationer som FPX och framför allt konsulten Bo Soläng hjälpte oss att öppna rätt dörrar och träffa rätt människor.

Geomatikk har i dag sitt kontor vid Gustavsbro men de lokalerna kommer inte att räcka till när personalstyrkan växer. Hela kundmottagningen kommer till exempel att placeras i Gävle.

Företaget har under sommaren annonserat efter personal och gensvaret har varit bra, enligt Petter Holmberg.

– Vi tycker att vi har ett gott urval. Vi tror att det här kommer att gå bra.

Mer läsning

Annons