Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notorisk rånare åtalas på nytt

På måndag står han återigen inför rätta, 20-åringen som efter att ha rånat en 90-årig kvinna med rullator 2009 fortsätter att återfalla i brott.

Annons

I går åtalades han igen, den här gången för sex nya brott, bland annat två fall av misshandel.

20-åringen förnekar samtliga brott. I slutet av januari ska 20-åringen ha sparkat en ordningsvakt i huvudet i Slottsparken i Gävle. Vakten var på väg att gripa hans lillebror, som även han har ett digert brottsregister för sin ålder. Lillebrodern står inför rätta vid samma rättegång, misstänkt för fyra olika brott.

Under natten till den 2 augusti och dagen därpå ska 20-åringen ha misshandlat en 27-årig man vid två olika tillfällen, stulit dennes mobiltelefon och hotat att skada honom ytterligare om 27-åringen skulle polisanmäla. Vid det ena misshandelstillfället slogs 27-åringens näsben av.

20-åringen ska även ha hotat en kvinna med att han skulle kidnappa hennes barn om hon inte gjorde som han sa. Efter händelserna anhölls 20-åringen i sin frånvaro. Han lyckades hålla sig undan lagens långa arm i nästan två veckor men greps till slut en natt i mitten av augusti och häktades senare. Sedan dess har han suttit inlåst i väntan på rättegången som alltså inleds på måndag.

20-åringen har varit ett återkommande namn i brottsutredningar om bland annat rån, misshandel och narkotikabrott. Gefle Dagblad har flera gånger berättat om honom. I bagaget har han trassliga hemförhållanden med anhöriga som också fastnat i kriminalitet.

I maj förra året fick 20-åringen sin första fängelsedom efter att tidigare, på grund av sin låga ålder, ha dömts till ungdomsvård med ungdomstjänst och senare till skyddstillsyn och kontraktsvård.

Nu står han, om han fälls, inför sin nionde påföljd.

Mer läsning

Annons