Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Anna starkast

/

Hallå där, Anna Rosén, som tog SM-guld i klassisk styrkelyft när det arrangerades i Lund i helgen. Du kan nu titulera dig Sveriges starkaste kvinna, så hur känns det att ha kammat hem en sådan seger?

Annons

– Jag är jättelycklig! Först tog jag guld i riksmästerskapen i bänkpress i fredags, och sedan vann jag tre grenar i SM i klassisk styrkelyft i lördags: Knäböj, marklyft och bänkpress.

Vad innebär egentligen klassisk styrkelyft?

– En särskild typ av bänkpresströjor i nylon som bromsar vikten har på senare tid gjort tyngdlyftning till en riktig materialsport, men i klassiskt lyft tävlar man inte med några hjälpmedel utan bara sin egen styrka, och det gillar jag. Det här är andra året som det arrangeras SM i grenen.

Vilket är ditt vinnarrecept?

– Jag har tävlat seriöst sedan 1996. Tränar fem-sex pass i veckan, men man blir alltid sliten när man tränar hårt inför en tävling så den sista veckan vilar jag och laddar upp med mycket mat. Annars är det är hård träning som ligger bakom, och det krävs mycket planering för att få ihop den med både familj och mitt jobb på Röda Korset.

Det gick visst bra för din man Göran också, på herrsidan?

– Ja, han kom fyra. Det är lite ovanligt och roligt att tävla som par!

Hur firar du guldet?

– När jag kom hem tidigt i går morse var hela huset inslaget i ett stort lakan som det stod ”Grattis” på. Göran tävlade i söndags också, så vi kunde inte fira så mycket i lördags kväll, men jag levde på glädjeruset hela den åtta timmar långa bilresan hem.

Vilket är ditt nästa mål?

– VM i Stockholm nästa år. Jag tänker absolut vara med om jag kvalar in. Vi ska byta från Borlänge AK till Gävle Kraftsportklubb vid årsskiftet.

Mer läsning

Annons