Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det klart – hit flyttar Gefle Dagblad och Arbetarbladet

Nu är det klart. Gefle Dagblad och Arbetarbladet flyttar in i Postens tidigare lokaler på Södra Fältskärsleden på Brynäs.

Annons

I samma hus som TAB, Tidningstjänst AB på Fältskärsleden 10 kommer Gefle Dagblad och Arbetarbladet att flytta in.

– Jag är väldigt nöjd. Vi lämnar historiska men samtidigt opraktiska lokaler, och det här är en lösning som bättre passar vår verksamhet, säger chefredaktör Anna Gullberg.

Gefle Dagblad har suttit i samma lokaler sedan 1895. Men huset är sålt och tidningen flyttar ut.

Alla verksamheter utom tryckeriet, MittMedia Print, kommer därmed att lämna nuvarande lokaler och flytta till den nya adressen under första kvartalet 2017.

– Det här är centralt belägna lokaler som passar för verksamheten. Vi har många som tågpendlar och läget är perfekt för det. Det finns också bra utrymmen för aktiviteter med våra läsare och kunder, säger Anna Gullberg.

Gefle Dagblad har huserat i huset på Hattmakargatan 14 sedan första numret trycktes 1895.

Sommaren 2015 kom beskedet att både Arbetarbladet och Gefle Dagblad skulle flytta in i samma lokaler. Flera alternativ fanns och ett av spåren var att Arbetarbladet skulle flytta in i GD-huset.

Läs mer: Gefle Dagblad och Arbetarbladet flyttar ihop

Men någon flytt blev det inte då. I stället beslutade ägaren Mittmedia att sälja huset på Hattmakargatan och i stället leta hyreslokaler till båda tidningarna. Den affären offentliggjordes i juni i år.

Orsaken till flytten är att lokalerna inte är anpassade för hur redaktionerna ser ut idag. Att anpassa huset är både dyrt och krångligt.

Läs mer: De köper GD-huset – kan bli bostäder

Mer läsning

Annons