Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det sluttankat på OKQ8 i Hedesunda

/
  • I onsdags kväll monterades OKQ8-macken i Hedesunda ner.
  • Tommi Johansson gråter inte över macknedläggningen vid hans Road 56.– Nu spottar vi i nävarna och hittar nya lösningar.

OKQ8:s automatmack i Hedesunda i anslutning till vägkrogen Road 56 monterades definitivt ner i onsdags.

Skälet uppges vara alltför höga kostnader för en nödvändig renovering.

Annons

Den obemannade macken gjordes om till automatstation av OKQ8 för nästan tio år sedan. Under sommaren har bland annat pumparna och kortmaskinen krånglat.

– Vi hade behövt göra stora investeringar för att renovera macken. Just nu bygger vi om alla våra obemannade stationer i Sverige, exempelvis måste pumpar med alternativa drivmedel som E85 finnas. Helt andra krav på miljöåtgärder ställs på oss nu än för tio år sedan, säger Annika Cederlund, ansvarig för obemannade OKQ8-mackar i Sverige.

Hon understryker att allt fler människor generellt i Sverige väljer att tanka på exempelvis stormarknader och nobbar mindre orters stationer. Det har även Tommi Johansson som äger Road 56 tillsammans med sin familj, märkt av.

– Det är klart att det här påverkar Hedesunda men även vår verksamhet. Vår försäljning minskar, men samtidigt har vi många trogna stamkunder i vår restaurang exempelvis.

Han har också förståelse för OKQ8 och dess lönsamhetskrav.

– Problemet blir när man bara ser samhället i siffror. Folk borde vara mer lojala mot sin hembygd och handla i sin lokala matbutik och tanka på ortens mack. Annars är det klart att lokala företag tvingas lägga ner till slut. Folk tankar i Valbo och sen klagar de när macken här lägger ner.

Om någon ny intressent hört av sig vill han inte avslöja, men han är optimistisk inför framtiden.

– Läget längs väg 56 är ju oslagbart. På ett sätt är det skönt att bli av med en gammal mack som inte fungerat. Nu spottar vi i nävarna och hittar nya lösningar.

Enligt de siffror Tommi Johansson fått av OKQ8 skulle det kosta fyra miljoner att bygga om macken. För att denna renovering skulle bli verklighet hade försäljningen behövt fördubblas.

Mer läsning

Annons