Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu åtalas ”krascharen” i stöldhärva

/
  • Den vilda biljakten på Autobahn i Hamburg slutade med en rejäl dikeskörning. Gävlebon greps och fördes till sjukhus.

Gävlebon som kraschade en hyrbil lastad med knark på Autobahn åtalas för brottsvågen i Gästrikland. Han och 18 andra ungdomar.

Annons

I dag lämnades åtalet in mot den 21-årige Gävlebon och hans kumpaner. Härvan omfattar totalt 34 åtalspunkter med stöld, grov stöld, häleri, bilstölder, mordbrand och brott mot griftefriden.

Griftefrid för att 21-åringen och jämnåriga kumpaner stulit gravkors från Gamla kyrkogården i Gävle, vilket han själv och flera andra har erkänt. Han har även erkänt en stöld av 20 meter kopparrör från Valbo kyrka.

Mordbrand för att 21-åringen, som har två medåtalade för branden, i juni satte eld på ett fritidshus vid Hillevallsvägen efter att de gjort inbrott i det.

Annars är det punkt efter punkt med inbrott, koppar- och dieselstölder. 21-åringen åtalas på sammanlagt 16 punkter tillsammans med andra.

Den 21 augusti kraschade han en hyrbil från Gävle lastad med hundratals kilo av drogen kat på autobahn i Tyskland.

Det dröjde inte länge förrän Gävlepolisen fått upp ögonen för honom som misstänkt i en omfattande brottshärva i Gästrikland under sommaren, och när 21-åringen greps i början av september erkände han allt som åklagaren lade honom till last för.

Enligt 21-åringen var orsaken till brottsligheten ett drogmissbruk som upphörde i och med kraschen i Tyskland.

- Han är samlad. Han ångar det han har gjort, är medveten om att han kommer att få sona för det och vill nu vända sitt liv. Jag respekterar den inställningen, har Lars Ståhlberg, mannens advokat tidigare berättat för GD.

Mer läsning

Annons