Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir de krögare också

/
  • Åsa och Stefan Hedqvist har i lugn och ro utvecklat trestjärniga Hotel City. Nu är de redo att ta nästa steg.

Paret bakom Hotel City tar över indiska Masala och satsar på konferenser, dans och uteservering.

Annons

Den indiska krogen Masala i Gävle stänger. Nyöppnade Hotel City tar över lokalerna och satsar på en ny restaurang med plats för över 400 gäster samt en uteservering mot Gallerian Nian. Socialnämnden väntas bevilja sprittillstånd i veckan.

I höstas slog Åsa och Stefan Hedqvist upp portarna till trestjärniga Hotel City i det gamla studentboendet Triangeln på Nygatan. Då var 25 rum rustade. Nu är så gott som samtliga de hundra rummen iordningställda.

Stefan Hedqvist har även köpt själva fastigheten genom sitt fastighetsbolag Tribe International AB. Förutom hotellet inrymmer huset den indiska restaurangen Masala samt Rockbaren. Nu är det bestämt att hyresgästen Masala lämnar huset den sista april.

– Vi har nått en uppgörelse som båda är nöjda med, säger Stefan Hedqvist utan att vilja gå in på detaljerna.

GD sökte i går förgäves ägaren till Masala. Restaurangens inventarier kommer att köpas upp och användas av hotellet. Köket ska moderniseras, och samtidigt pågår rusten av en gammal gymnastiksal som ligger i nedsänkt markplan i huset.

Salen byggs om till en stor restaurang och bar med plats för drygt 400 personer.

– Där tänker vi oss stora konferenser, dans och trubadurer för hotellgästerna. Om även de som bor i närheten hittar dit så är det roligt, säger Stedan Hedqvist.

Restaurangen kommer att ha en uteservering mot Kaplansgatan. Den lokal som Masala disponerar i dag kan komma att fungera som komplement.

– Om vi har väldigt mycket gäster eller om det är konferens i den stora lokalen så kan vi ha bägge öppna, säger Stefan Hedqvist.

Alltsammans ska vara klart till den stora teaterbiennalen i Gävle i maj.

– Då har vi fullbokat, säger han.

Socialnämndens individutskott väntas i morgon besluta att ge Hotel City ett tillfälligt alkoholtillstånd för lounge, reception, matsal, uteservering samt rumsservering. Tillståndet gäller den 27 april-26 juni.

Inomhus sträcker sig serveringstiden fram till klockan ett på natten, utomhus fram till klockan 24 på fredagar och lördagar och 23 övriga dagar.

Hotellet ansökte om ett tillfälligt tillstånd i avvaktan på att förhandlingarna med hyresgästen Masala skulle bli klara.

Mer läsning

Annons