Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu bommar Böna Café igen

/

Lönsamheten blev för dålig. Efter knappt ett år tvingas Lena Linander och dottern Isabel Linander ge upp Böna Café.

Annons

De började arrendera kaféet i maj. Men efter en intensiv sommar med många kunder vände det framåt hösten, och vintern har varit kärv.
- Häromdagen hade vi inte en enda kund och december månad var extremt dålig. Vi kunde sälja för 500 kronor på en vecka, samtidigt som vi har en hyra på 9?500 kronor före moms, säger Lena Lindander.
Affärerna gick helt enkelt inte ihop. Bättre att lägga av i tid än att dra på sig skulder, resonerar hon och Isabel Linander. Hyreskontraktet är nu uppsagt och de lämnar lokalerna den sista januari.
- Det känns förstås vemodigt och våra stamkunder tycker det är jättetråkigt. Vi hade stora ambitioner att göra mer än vi har förmått. Vi tänkte bland annat ha poesikvällar, men det praktiska har tagit för mycket tid, säger Lena Linander.
Böna Cafés ägare kommer att försöka sälja rörelsen, kanske inom någon vecka.
Vad Lena och Isabel Linander ska hitta på vet de inte riktigt.
- Men det blir nog inget nytt kafé för min del i alla fall, säger Isabel Linander.
I dag, söndag, är det sista dagen som de har öppet. Under helgen passar de på att sälja en hel del saker.
- Vi har en liten loppis med kaffekoppar, egendesignade oljelampor, vaser och andra grejer som vi haft i kaféet, säger Isabel Linander.
När GD besökte kaféet i går eftermiddag var flera personer där och fikade och fyndade bland loppisvarorna. De hoppas att kaféet inte kommer att försvinna.
- Det vore synd, det är så fint här. Men jag förstår att det är svårt att locka kunder hit ut på vintern, säger Dick Hedblom som bor i området.

Mer läsning

Annons