Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar jakten på hyresgäster

/
  • – Vårt uppdrag är att fylla huset med människor som vill träffas och göra affärer i Gävle, säger mäklare Jan Hedvall på Fastighetsbyrån.

Finns det intresse för ett nytt kontorshöghus i Gävle? Det kommer Urban Öhman, som ligger bakom Gävle View Business Center, snart att få svar på.

Nu börjar en mäklarfirma leta tänkbara hyresgäster.

Annons

Som GD berättat tidigare har Urban Öhman, vd för John Gustafsson Byggnad AB, fått grönt ljus att bygga ett elva våningar högt kontorshus på Söder

Byggnaden ska kallas för Gävle View Business Center och är tänkt att bli något av ett landmärke i staden med sina 42 meter.

– Vårt uppdrag är att fylla huset med människor som vill träffas och göra affärer i Gävle, säger mäklare Jan Hedvall på Fastighetsbyrån.

Enligt honom är det en storstadstrend att företag flyttar sina kontor utanför stadskärnan och att banker, revisionsbolag och försäkringsbolag följer med.

– Det behöver inte bara vara hyresgäster som redan finns i Gävle idag, det kan även vara företag som finns eller planerat att etablera sig i Stockholm.

Bygget startar när han lyckats hyra ut åtminstone hälften av kontorsytorna och projektet beräknas kosta runt 110 miljoner kronor. Förhoppningen är att huset ska kunna stå klart till sommaren 2015.

Hyran ligger på mellan 50 000 och 100 000 kronor per våningsplan, vilket motsvarar 3 000-4 000 kronor per arbetsplats.

Mer läsning

Annons