Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan Brynäs fira hela året

/
  • Stefan Canderyd, Brynässpelare 1973-83, serverade päroncider och gladdes åt att ha fått skriva autografer.
  • Sture, Anton, Dan och Jesper Lund, Sandviken.Anton och Jesper Lund gillar Brynäs.– Jättebra. Jag har varit på hockey kanske fem gånger. Växjö vinner, säger Anton Lund.– Det är roligt att kolla på dem. Brynäs vinner, tror Jesper Lund.
  • Tigern minglade omkring bland Brynäsfansen.
  • Vilket är ditt favoritminne med Brynäs?– Upphämtningen mot Modo. ­Modotjejer satt bakom oss och tog på sig guldhjälmar, då vände jag mig om och sa att det är inte klart än. Det var senaste guldet, 1999.Roger Boström, materiallogistiker, som sålt Brynäsprogram i 21 år
  • Jens Christensen i Brynäs supporterklubb i Västsverige visade sin Wille Löfqvisttatuering. Den ska kompletteras med autografen.
  • Hur ska ni fira 100-årsjubileet?Genom att gå på hockey.– Blir det vinst i kväll firar vi. Blir det förlust firar vi också. Jag har gått på hockey sedan 1970-talet, säger ­Susanne Tullbring, Gävle.– Jag har precis lärt mig gilla hockey, säger Christina Andersson, Gävle.
  • Andreas Lind och William Andersson fixade så att alla fick en jubileumsflagga.
  • Hur började din relation med Brynäs?– Jag var urleksing. Jag ledsnade på dem när jag bara kunde uttala namnen på tre spelare. Det finns inget annat, Leksand eller Brynäs. Jag har kvar kanske en stortå i Leksand.Janne Hedkvist, Fors
  • Hur började din relation med Brynäs?– Jag var Uppsalabo och åkte hit när jag var 20 år med en kompis och gick på Brynäs. Nu har jag flyttat hit och går kanske en gång i månaden, säger Ing-Marie Wiksell, speciallärare, Gävle– Jag är född med Brynäshjärta, säger Stefan Källberg, byggare, Gävle.
  • Gefle Dagblads och Arbetarbladets chefredaktörer Maria Brander och Sven Johansson lämnade över jubileumbilagans förstasida inramad till Brynäs Bosse Bylund och Hans-Göran Karlsson.

Brynäslegendaren Tord Lundström släppte pucken på isens röda linje och klubbens 100-årsjubileum var invigt.

Annons

Dessförinnan hade han fått stående ovationer av en slutsåld arena och lämnat över matchtröjan med nummer 100 till Jakob Silfverberg.

Under invigningscermonin önskade sig Bosse Bylund, Brynäs ordförande, och kommunalrådet Per Johansson fler medaljer att förgylla firandet med. Hur det blir med den saken återstår att se. Just nu ligger laget trea i tabellen.

Jubileumsårets första match mot Växjö Lakers inför rekordpubliken 8 538, slutade 2–1.

Mer läsning

Annons