Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu lyser skyltarna vid Gävles infarter igen

/
  • I ett halvår har de nya digitala skyltarna suttit uppe. Sist på plats var den här vid riksväg 80. Skyltarna ska fungera som samhällsinformation och har som syfte att stärka Gävles varumärke.

Nu lyser kommunens samtliga informationsskyltar. Den sista av dem, vid riksväg 80 vid Forsbacka, gick igång i går.

Annons

Skylten var tidigare placerad närmare Valbo, men eftersom det var på privat mark har man nu flyttat den till kommunal mark i stället. Flytten har inneburit en försening eftersom platsen inte varit färdig vad gäller till exempel elförsörjning. Skyltarna är endast till för samhällsinformation från kommunen så ingen kan köpa plats för att annonsera på dem.

– Vi ska informera om händelser som stärker Gävle, till exempel om Eric Saade spelar i stan, när Furuvik öppnar eller om det sker något stort idrottsevent, säger Maria Nässert, marknadsstrateg på kommunen.

Tidigare sköttes kommunens informationsskyltar manuellt, man åkte och bytte ut skylten när något nytt skulle hända. Men det var för kostsamt, så vid årsskiftet bytte man till digitala skyltar. Att installera dem kostade 2,4 miljoner kronor, en kostnad som till hälften finansierades av Tillväxtverket.

Tre skyltar sitter nu uppe, en vid E4 södra, en vid E4 norra och en vid riksväg 80 vid Forsbacka. Skyltarna drivs digitalt via mobilnätet och om de mot förmodan skulle vara släckta så är det för att det är något fel med täckningen. Turistbyrån har som uppgift att skriva budskapen, och enligt Trafikverkets bestämmelser får de byta budskap max två gånger i veckan. Det är även Trafikverket, tillsammans med länsstyrelsen som tagit fram tillståndet för digitala infartsskyltar.

Mer läsning

Annons