Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Strömsbro få sporthall

/
  • Så här ska den nya sporthallen vid Testebovallen se ut från parkeringen. Bygget startar i september. Illustration: Arkitektgruppen i Gävle

I september startar äntligen bygget av den nya sporthallen i Strömsbro.

Annons

Förra året byggde NCC en ishall vid Testebovallen. Nu har samma bolag vunnit kommunens upphandling av bygget av en sporthall, som ska byggas ihop med ishallen. Byggnaderna får gemensam entré och gemensamt kafé.

– Det är kul att vi får vara med och göra klart projektet, säger Stefan Green, entreprenadchef på NCC Constructions Norrlandsregion.

– Sporthallen är ett större jobb än ishallen, det är på 25 miljoner jämfört med 15 miljoner för ishallen. Och dessutom är det lite knepigare för vi ska bygga samtidigt som det pågår aktiviteter i ishallen, säger han.

För elever och lärare på Strömsbro skola är den nya sporthallen efterlängtad. Hittills har barnen haft sina idrottslektioner i en sal som är 8x12 meter. Nya sporthallen som ska stå klar i tid för nästa hösttermin blir 23x43 meter.

– Det här ser vi fram emot allihop. Vi har fått vara delaktiga i hela processen och elevrådet har varit med och fått titta på ritningarna. Det vi sett av ritningarna ser jättebra ut, säger Gerd Åström, biträdande rektor på Strömsbro skola.

Markarbetena startar i september och före vintern räknar NCC med att grund och stomme ska vara på plats. Ett 15-tal personer kommer att få jobb.

Mer läsning

Annons