Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Vårvik få ett lyft

/
  • Ann-Louise och Peter Reitan har tagit över verksamheten i Vårvik.

Liveband, dansbana och husmanskost. Det är några av sakerna som erbjuds vid Vårvik efter att paret Reitan tagit över.
– Vi vill lägga ned hela vår själ i det här, säger de.

Annons

Vårvik har funnits länge och många minns hur de dansade vid dansbanan i sin ungdom. Nu har Peter och Ann-Louise Reitan tagit över verksamheten och intresset har varit stort.

– Jag minns hur jag kom hit som liten grabb och hur jag smög in när inte vakterna såg, det var så fint här då. Och det är så vi vill att Vårvik ska se ut även idag. Det ska få vara en nostalgitripp, säger Peter Reitan.

Nu serveras husmanskost i restaurangen och under sommaren kommer man att ha långa öppettider.

– Det kändes som en riktig utmaning att få igång den här verksamheten. I fredags invigdes dansbanan och det kom mer än 150 gäster, säger Ann-Louise Reitan.

Tidigare har paret drivit andra restaurangverksamheter, men nu har de valt att satsa fullt ut på Vårvik. Planen är att verksamheten ska vara igång under hela året. Skridskobanor, pulkabackar och julbord planeras till vintern.

– I dag räcker det inte att bara erbjuda bra mat, man måste också erbjuda en upplevelse. Vi vill lägga ned hela vår själ i det här, säger de.

Varje fredag, fem veckor framöver, kommer ett liveband att spela vid dansbanan. Det finns då möjlighet för alla gäster att åka buss från centrala Gävle till Vårvik och tillbaka.

Jag minns hur jag kom hit som liten grabb och hur jag smög in när inte vakterna såg, det var så fint här då

Peter Reitan

Ny ägare i Vårvik

Mer läsning

Annons