Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu står Undin på första parkett igen

/
  • Inga Nilsson från badsällskapet Undinerna fick äran att klippa bandet när skulpturen Undin nyinvigdes vid Fjärran Höjderbadet.

Bronsskulpturen ­Undin har återigen ­hamnat i blickfånget.

Från att ha varit mer ­eller mindre gömd under en lång tid har hon nu fått en värdig placering precis intill entrén på Fjärran ­Höjderbadet.

Annons

Undin som skulpterats av konstnären Gunnar Nilsson har sedan mitten av 1960-talet stått i en damm på Strömbadet. Skulpturen fick flytta med till Fjärran Höjderbadet när det byggdes 1972 men placeringen i gallerian var inte den bästa för det stiliserade sagoväsendet.

Badhuschef Bernt Johansson tog hjälp av Anne Livion Ingvarsson från Konstcentrum för att hitta en bättre placering och i går nyinvigdes skulpturen på sin nya plats intill badets entré.

Någon damm får inte skulpturen den här gången men väl en vågformad bänk framför.

Vid den högtidliga invigningen fanns nästan alla medlemmar i simgänget Undinerna med och det var också ordföranden i föreningen, Inga Nilsson, som fick klippa bandet. Undinerna, som funnits nästan lika länge som skulpturen, överlämnade en vacker krans av rosor som Undin fick om halsen.

Mer läsning

Annons