Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu växer Brynäs Mekano

/
  • Tommy Hillborn är VD Brynäs Mekano och får samma position i det nya företaget Bristatrappan.– Avdelningschefen i Sundsvall följer med till Gävle och blir platsansvarig, säger Tommy Gillborn.

Antalet kunder fördubblas och omsättningen stiger kraftigt när Brynäs Mekano tar över tillverkningen av spiraltrappor från Birstaverken i Sundsvall.

Annons

– Vi räknar med att anställa tio personer, säger företagets vd Tommy Hillbom.

Birstaverken i Sundsvall tillverkar bland annat broräcken och rörupphängningar. I produktkatalogen finns även en ståltrappa, men den har företaget velat göra sig av med eftersom tillverkningen inte tillhör kärnverksamheten.

Företaget tillhör koncernen Saferoad där även Gävle Galvan ingår. Via gemensamma kontakter på Gävle Galvan fick Birstaverken upp ögonen för Brynäs Mekano och insåg att företaget var väl lämpat att ta över tillverkningen.

– Vi blev tillfrågade om vi var intresserade och nu har vi skrivit avtal. Vi räknar med att köra igång i augusti, säger Tommy Hillbom.

Brynäs Mekano håller till på Upplandsgatan på Brynäs och har idag 15 anställda. Affärsidén är service, renovering och tillverkning av delar till den tunga industrin.

Korsnäs, Stora Enso och Sandvik hör till de största kunderna. Ifjol omsatte företaget 17 miljoner kronor.

Nu bildar Brynäs Mekano ett dotterbolag med namnet Birstatrappan och köper inkråm, maskiner och en katalog med ett 20-tal kunder av Birstaverken. Även chefen för tillverkningen i Sundsvall följer med till Gävle och blir platsansvarig för den nya verksamheten.

– Vi börjar plocka ner maskinerna i Sundsvall om två veckor, sedan ska de monteras ihop i en lokal vägg i vägg med vår nuvarande verksamhet. Vi har innestående beställningar, så det gäller att komma igång med tillverkningen så fort som möjligt, säger Tommy Hillbom.

Bland de nya kunderna finns NCC, Skanska och andra byggföretag som behöver utrymningstrappor eller invändiga spiraltrappor för kontorsmiljö.

Den kompetens som Tommy Hillbom efterfrågar ser ut att finnas i Gävle.

– Det handlar både om tjänstemän och produktionskillar, ungefär hälften av varje, säger han.

Tommy Hillbom är vd för Brynäs Mekano och får samma position i det nya företaget Birstatrappan.

– Avdelningschefen i Sundsvall följer med till Gävle och blir platsansvarig, säger Tommy Hillbom.

Erik Wikström

Mer läsning

Annons