Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hemmablottare

En hemmablottare i Gävle har anmälts av tre kvinnor – samtidigt ska hemmablottaren i Valbo ha lugnat ned sig.

Annons

Tre kvinnor, i åldrarna 29 till 60, stegade i går in i polishuset. De gjorde en gemensam anmälan om sexuellt ofredande – mot en 30-årig man som de tre bor granne med i centrala Gävle.

Under elva månader, från november förra året, ska grannen ha förpestat deras tillvaro.
-Enligt kvinnorna har mannen onanerat, i stort sett dagligen, mot kvinnorna. De berättade att de måste ha gardinerna fördragna – då han hela tiden står naken vid sin balkongöppning, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

Kvinnorna bor i olika lägenheter – men säger sig alla ha utsattas för mannens blottanden. Det är andra gången på kort tid polisen får ett ärende med en så kallad hemmablottare – en person som verkar tro att det är lagligt att blotta sig från hemmets trygga vrå.
-Att en naken karl kan synas i sin lägenhet får man ju köpa som granne. Men här ägnar han sig åt handlingar som verkar vara ägnade att kränka personernas sexuella integritet, säger Stefan Löfberg, utredningschef hos Gävlepolisen.

Polisen har ännu inte hunnit med att höra 30-åringen och delge honom eventuella misstankar.
-Det är så pass färskt. Och vi måste höra de tre kvinnorna som anmält honom först, säger Stefan Löfberg.

Sedan GD i september rapporterade om att ringats in, har denne legat lågt. Efter att mannen, i 60-årsåldern, vid upprepade tillfällen ska ha stått i sitt kök och onanerat mot en kvinna i 20-årsåldern i huset mitt emot – gav han upp sin sysselsättning. Men han är fortfarande brottsmisstänkt i en förundersökning som väntar på att avslutas hos Gävlepolisen.

Mer läsning

Annons